3388 Poroszló, Kossuth u. 41.
Telefon: 36/553-033; 36/553-074

miniheader_szitakoto.png

Megközelítés

A Tisza-tavi Ökocentrum "nyári üzemben" - április közepétől október végéig - három bejáraton és pénztáron keresztül közelíthető meg, a "téli üzem" időszakában novembertől március végéig csak a főépületnél található 1.sz. bejárat és pénztár működik!

1. sz. bejárat és pénztár: elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol mintegy 70 parkolóhely áll rendelkezésre személygépkocsik számára.  A parkolás itt ingyenes. Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos! A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek is vannak. 

A közelben (kb 100 m távolságra) másik - fizető - parkoló is található, ahol további gépjárművek számára van hely, itt a parkolás díja 800 Ft/nap

2. sz. bejárat és pénztár: elsősorban előre bejelentkezett, csoportosan érkező vendégeink fogadására és beléptetésére szolgál, Poroszló Rendezvénytér (szabadstrand) felőli megközelítést tesz lehetővé. E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok elhelyezésére alkalmas parkoló áll rendelkezésre. Parkolási díj 800 Ft/nap/szgk, illetve 2000 Ft/nap/autóbusz. Ez a parkoló szezonálisan működik, szezonon kívül zárva tart.  

3. sz. bejárat és pénztár: Tisza-tó gát felőli megközelítést tesz lehetővé elsősorban kerékpáros vagy gyalogosan érkező Vendégeink részére. Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében  

A három bejárat elhelyezkedését az alábbi térképen az 1., 18. és 30. sorszámok mutatják

Érkezés közúton

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.

Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva a Tisza-tavon át lehet Poroszlóra jutni.

Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni. 

Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.

Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton közelíthető meg Poroszló.

A nemrégiben elvégzett felújításnak köszönhetően a 33-as főközlekedési út a képen látható, kiváló minőségben köti össze az M3 autópályát Poroszló településsel, kényelmes és biztonságos módon teszi lehetővé a Tisza-tavi Ökocentrum felkeresését Vendégeink részére

  

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum főbejáratához:

N 47˚ 38.780’
E 020˚ 39.669’

 

Utazás Poroszlóra távolsági autóbusszal (menetrend):

http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/

Érkezés Poroszlóra vonattal (menetrend):

http://elvira.mavinformatika.hu/ 

Érkezés az Ökocentrumhoz kerékpárral

Érdemes kerékpárral érkezni Poroszlóra! Ugyanis a Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. És itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát.  

Videó